Campanyes

logocontra.jpgContra l’analfabetisme mediàtic! és el nom de la campanya que engega La Xarxa per cridar l’atenció sobre la precària situació de l’Educació en Comunicació al nostre país. Amb l’al·lusió a l’analfabetisme volem fer referència a la situació d’inoperància en què els actuals currículums d’ensenyament deixen l’alumnat davant els mitjans de comunicació audiovisuals respecte de la capacitat de comprensió, l’anàlisi crítica dels continguts i la producció amb els llenguatges audiovisuals, davant dels quals resta tan indefens com un/a alumne/a qui no s’hagués ensenyat a llegir quedaria davant un llibre.

La Trobada de La Xarxa d’aquest any gira al voltant de la publicitat i tractarà sobre on i com el llenguatge publicitari penetra en l’entorn quotidià de l’alumnat -des de les seves formes d’entreteniment fins a la mateixa escola- i sobre com aquest darrer pot modificar la seva percepció de la realitat i la d’ell mateix, de vegades fins al punt d’afectar la seva autoestima i la seva salut.

CASTELLANO

¡Contra el analfabetismo mediático! es el nombre de la campaña que pone en marcha La Xarxa para llamar la atención sobre la precaria situación de la Educación en Comunicación en nuestro país. Con la alusión al analfabetismo queremos hacer referencia a la situación de inoperancia en que los actuales currículos de enseñanza dejan al alumnado frente a los medios de comunicación audiovisuales, en cuanto a la capacidad de comprensión, el análisis crítico de los contenidos y la producción con los lenguajes audiovisuales, ante los cuales queda tan indefenso como un/a alumno/a a quien no se hubiera enseñado a leer quedaría ante un libro.

El Encuentro de La Xarxa de este año gira en torno a la publicidad y tratará sobre cómo el lenguaje publicitario penetra en el entorno cotidiano del alumnado -desde sus formas de entretenimiento hasta en la propia escuela- y sobre cómo puede modificar su percepción de la realidad y la de ellos/as mismos/as, a veces hasta el punto de afectar a su autoestima y a su salud.

FRANÇAIS

Contre l’analphabétisme médiatique! c’est le nom de la campagne que La Xarxa met en marche pour attirer l’attention sur la situation précaire de l’Éducation aux Médias dans notre pays. Avec l’allusion à l’analphabétisme, nous voulons faire référence à la situation d’inopérance dans laquelle se trouvent les élèves -avec les programmes d’enseignement actuels- face aux médias audiovisuels, quant à la capacité de compréhension, l’analyse critique des contenus et la production avec les langages audiovisuels. En effet, les élèves sont sans défense face à ceux-là, comme quelqu’un à qui on n’aurait pas enseigné à lire se trouverait devant un livre.

La Rencontre de La Xarxa de cette année tourne autour de la publicité et analysera comment le langage publicitaire pénètre dans l’environnement quotidien des élèves -aussi bien dans leurs formes de divertissement qu’à l’école- et comment elle peut modifier leur perception de la réalité et d’eux (ou elles) mêmes, parfois jusqu’au point d’affecter leur auto-estime et leur santé.

ENGLISH

Against the media illiteracy! is the name of the campaign La Xarxa starts up about the precarious situation of Media Education in our country. With “illiteracy” we refer to the situation which the present educational programs leave the students in front of the mass media; a very weak learning in understanding capacity, critical analysis of the contents and production with audiovisual languages. Students are defenseless in front of the mass media as they would be in front of a book if they hadn’t been taught how to read.

This year’s Meeting of La Xarxa turns around publicity and how advertising penetrates in the daily life of the children and young people -not only in their entertainment forms but also inside the school-, and how this can modify their perception of reality and their own, sometimes until affecting their self-esteem and their health.

3 responses to “Campanyes

  1. Retroenllaç: Analfabetismo mediatikoaren inguruan | Teknologia Berrien Blogunea

  2. Victoria Soto

    hola amigo, les escribo desde Venezuela, aquí estamos haciendo desde hace mas de 5 años trabajos sobre la mediatización social, hemos creado un método que esta mas o menos contenido en este video http://www.youtube.com/watch?v=yUA0j_lW7Ic por favor veanlo y avisenos para ponernos en contacto y continuar juntos este afán de zafarnos de este mal del poder de los medios

  3. Impressive Videos!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s